Etappe 28 – Van Champlemy naar La Charite sur Loire – 35,4 km – (693,5 km)

Op naar de Loire vandaag. En flink wat kilometers want Frankrijk is uitgestrekt. De start ging door weiland die overging in bossen. Tussen de bomen door dit blauwe landschap gevonden.

Lijnzaad. Of ook vlas. Pas begonnen met bloeien.

De wandelweg slingerde zich tussen de velden. Heuvel op en neer.

Soms was het niet heel duidelijk waar die wandelweg naar toe was. Heel veel pelgrims lopen er hier toch niet voorbij. Of ze lopen op sokkevoeten.

Tijdens het eten van mijn koffiekoek deze middag in het bos kreeg ik een heel concert te horen van een wielewaal. De eerste keer dat ik dit hoorde. Impressionant. Wat ook impressionant was, was een zwerm bijen die in een boom hingen met veel bijen er rond. Wat een gezoem. Wat een lawaai.

Plots loop je een lang bospad uit en sta je pal op een wijngaard. De Loirevallei. Dus lekkere wijnen die hier vandaan komen. Meer uitleg op onderstaande beeld.

In de champagnestreek was er weinig leven in die struiken toen ik er eind maart voorbij stapte. Hier is het al een stuk later in het seizoen en daar komen de druiven…

En plots zijn de druiven terug weg en slaat de weg een bos in. Kilometers aan een stuk bomen en bomen. Veel eik eigenlijk. Ik herkende zelfs de geur bij een zagerij. Eikenhout.

Rond 19u kwam ik aan in het hotelletje dat ingericht is omtrent schrijvers

Ik slaap in de Jules verne kamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s