Etappe 29 : Van La Charité-sur-Loire naar Brecy 38,2 km – (731,7 km)

De eerste vedette van de dag bij de start in La Charite was de Loire. Majestueus vloeit de stroom onder de lange, smalle brug.

Bij het verlaten van la Charité nog even dit beeld van de stad haar torens.

Ziet er mooi uit, maar er is veel onderhoudswerk aan.

Ook zijn er nog een aantal abdijgebouwen in het stadje. Die zijn nu eigendom van de gemeente.

Leuk ook was de markt met veel lokale producten. Naast de wijn is de streek ook vermaard voor vlees en zuivelproducten. Onder andere Les Rians, een dorpje hier wat verder, is gekend voor de zuivelfabriek die ook die uitgelekte platte kaas maakt in plastieken korfjes. Lekker met aardbeitjes.

Ook camembert met chocolade wordt er hier gemaakt.

Maar even terug naar de Loire. Veel debiet en heel veel plaats voor nog meer water.

Omdat de rivier zo onhandelbaar is ligt er een kilometer naast een kanaal voor de scheepvaart. Vroeger meer dan nu, werd het vele graan uit de streek (oa gerst voor een pintje) per schip vervoerd.

Een paar kilometer verderop passeerde de route langs een opmerkelijke geklasseerde eik. Meer dan 10 meter omtrek! Beschermd monument meldt het bordje. Geen idee hoe oud dit monument is.

In een dorpje verderop was de bar de enige plaats waar volk was. De locals dronken hun glaasje, een groep van een 8-tal zondagwandelaars waren Afflighem aan het drinken en buiten op terrasstoeltjes zaten 2 pelgrim dames. Een blonde met haar blote voeten op de stoel voor haar. Een Nederlandse die met luide stem in het Engels praatte. Binnen ontmoette ik de 3de persoon van het gezelschap, een man van mijn leeftijd, die de waard vroeg om een stempel. Na mijn koffie zei ik hen vriendelijk goeie dag en stapte verder.

Veel koeien in de weiden. Van die witte. Minder algemeen zijn varkentjes. Die liepen ook in de wei ipv opgesloten te zitten.

De rest van de dag trok ik vele kilometers door akkers met graan, koolzaad of jonge zonnebloem. Even nog een glimp gezien van 3 achterliggende pelgrims, ik vermoed die uit het café van vanmorgen. ( zie je ze ginds in de verte?)

Morgen zondag naar Bourges!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s