Etappe 2 : Dwars door Brussel naar Beersel 31,6 km. (57,2 km)

De weersvoorspellingen waren wat minder vandaag, maar toch vertrokken onder een voorzichtig zonnetje.

Vandaag gaat de tocht dwars door Brussel. Eerst de Heizel vlakte en dan naar Laken om zo via Noordkwartier naar het centrum te gaan. Dat was het plan.

Het Atomium vinden was niet moeilijk! Dat zie je staan van ver e het was simpel om de rood witte bewegwijzering te volgen. Te gemakkelijk eigenlijk want de Compostela route verlaat de GR en dus stapte ik lustig door… in de verkeerde richting.

Pas toen ik het ziekenhuis van Jette herkende had ik door dat ik in een boog rond Brussel aan het stappen was en dat was niet echt de bedoeling. Als een volwaardige GPS bepaalde ik de nieuwe route en die passeerde onder de Koekelberg. Zo vastgesteld dat ook daar chocolade wordt verwerkt.

De lucht werd ondertussen grijzer en af en toe miezerde het wat. Gelukkig ken ik mijn weg nog in Brussel en kon ik terug aansluiten op de route. Daardoor mijn favoriete beeld gezien aan het kanaal

Tijd voor een selfie.

Door de nieuwstraat naar sinte goedele. In de kathedraal stuurden ze mij naar de dekenij voor de stempel. Voor de kathedraal de schelp gespot. Koperen schelpen die de route aangeven. Neen. Ik ben niet meer verloren gelopen.

Verder door de Marollen naar de Hallepoort. Eigenlijk wel een mooie constructie als je ze van buiten de stad ziet.

En de tocht ging verder onder dreigender lucht. Goed dat we door Ukkel langs het KMI stapten zodat ik meteen mooi weer voor de volgende kon bestellen. Veel oudere villa’s en een lange dag richting Drogenbos. Veel bos daar maar we niet droog. Het laatste uur van de tocht gingen de sluizen open en gutste het water naar beneden.

Nat als een kip kwam ik aan op het overnachtingsadres. Mijn kamer ziet er uit als een droogzolder. Met die 32 km in de benen hoop ik goed te slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s