Etappe 91 – Villavesdre naar Tapia de Casariergo – 30,0 km – 2.268,6 km – dag 25

Laatste volledige dag aan zee. Een vrij eenvoudige, rustige etappe met weinig klimmen en dalen. Dus kunnen wat meer kilometers.

Heel rustig vanmorgen. Bij het vroeg vertrekken (en dat is toch nog 9u) zie je heel weinig volk op straat. Iedereen slaapt of zo.

Vandaag blijven we nogal in de buurt van de autoweg. En bij het oversteken van rivieren of dgl krijg je dan een echt bruggenspel. Zoals in Navia bv.

Stroomafwaarts
Stroomopwaarts

Wel indrukwekkende riviermondingen eigenlijk, die veel plaats innemen. Da weg zelf gaat door gevarieerd landschap met veel weilanden. Wel valt de schaalvergroting van veel boerderijen op. Oude kleine hoevetjes staal leeg en verlaten en hier en daar heb je grote veeteeltbedrijven.

Belgische toerist

In een tuin deze bv gespot. Wel zijn er nogal wat huizen die leeg staan en die blijkbaar als 2de verblijf dienst doen. Toen ik mijn boterhammetjes opat aan een electriciteitshokje kwam een pelgrim langs. Die kwam even bij me zitten. Een kerel uit Seoul, Korea. Stapt tussen 30 a 40 km per dag. Taaie gast!

De gemerkte camino gaat van de grote weg naar oude wegels en terug. Soms kom je dan oude bruggen tegen. Dit is er ene van de spoorwegen. Industriële revolutie. Er reed juist een dieselstelletje voorbij, maar ik was te laat voor foto!

En dan slingert de Camino terug naar de oceaan om mooie stranden te tonen.

Aankomst op bestemming. Vanavond is de laatste keer dat ik slaap aan de kust. Morgen richting bergen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s