Etappe 73 : Lezama naar Bilbao – 13,7 km – 1860,5 km – dag 8

Korte etappe. Helemaal anders dan vorige want aankomst in een grote stad. Even uitrusten, wat inkopen, wasje doen en tocht wat voorbereiden voor de volgende dagen. Maar eerst we zover zijn eerst nog een steile heuvel over!

Zonnige morgen in Lezama

Droog. Ontbijten met de Fransen. Samen nog wat gebabbeld. Zij gaan een stuk verder dan ik, nl Portugalette want over 2 dagen zit de tocht voor hen er op wegens werken. De kreupele pelgrims die in taxi kwamen zagen we niet meer. We vertrekken samen maar dan in het tijd om afscheid te nemen.

Ze stappen wat vlugger. Af en toe zie je nog ee flard van hun rugzak tot niets meer. Het gaat weer stevig omhoog. Verderop ezels en pelgrims.

Ezels en pelgrims.

Het jonge Franse koppel is maar goed en wel achter de bomen verdwenen of wat verderop staan 2 dames. Juist. De 2 van gisteren. Ik vroeg hoe het was met haar knie en schouder. Het ging wel zei ze, en als ik ergens pijn had want ze had een prima zalf indien gewenst. Zoals gisteren gingen de 2 ook uit elkaar en tijdens de klim gingen we met 2 naar omhoog. Een stevige klim, met naast asfaltweggetjes en paadjes ook wat natter werk.

Zelfs de Camino kent omwegen.

Natuurlijk was het zicht boven weer adembenemend. Hierbij een poging tot panorama. Let op de besneeuwde toppen. Het bleef koud inderdaad vandaag.

Daarna, na de Monte Avril waar de foto getrokken is ging de route stevig neerwaarts. Goed begaanbaar, maar met mijn slakkenhuis op de rug is voorzichtigheid geboden. Daar ligt dan Bilbao, grootste stad van het Baskenland en Bilbo voor de vrienden.

Bilbao

Na een stevige daling is het net dat je in een wespennest terecht gekomen bent. Dat ben je niet meer gewoon na een weekje in de brousse. Ik was bijna terug naar boven, terug naar de rust, maar ben toch maar gebleven.

Bilbao nadert, de drukte ook.

Het is me wel ee afdaling hoor, het is net dat de stad verderop omhoog groeit. Een lange brede trap langsheen het ziekenhuis brengt je naar het stadcentrum.

Ze zijn wel fier op hun stad. Voor liefhebbers van The Lord of the Rings, Bilbo heeft hier niet alleen zijn Bilbobus maar er is zelfs bier!

Bilbobeer

En zo eindigt het wandelingetje vandaag. Nog boodschappen gedaan, een was gedraaid en proviand opgeslagen. Morgen terug naar de zee langsheen de haven. Vlakke rit dus. Oftewel eindigen een paar beelden van Bilbao.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s