Etappe 52 La Reolle naar Auros – 22,3 km (1.332,7 km)

Om elke hoek ligt iets nieuwsEen heel gevarieerde tocht vandaag met heel verschillende landschappen.Eerst het stadje La Reolle verlaten, na een stempel te zijn gaan halen in het toerisme bureau. Dat ging via een prachtige Eifel brug over de Garonne.

Eenmaal de brug over stapte ik een aantal kilometer naast de dijk van de rivier. Het landschap kon niet meer verschillend zijn van dat van gisteren.

Vlak, vochtig en kwekerij van hele rechte populieren. Wat verderop waren de houthakkers aan het werk. Niet met de machine zoals vorige keer maar gewoon met de kettingzaag, boom per boom. Kloeke mannen.

Let op de vele maretakken. Langzaam ging de weg verder van de Garonne weg, in een vlak akkerlandschap.

Naast de mooi geegde akkers kwam ik ook een boomgaard tegen. Iets nieuws. Fruit dat ik nog niet had gezien. Als je raadt wat het is mag je er gaan kopen in de winkel.

Een nieuwe bocht, een nieuwe wending met de oversteek van een klein kanaal met een sas.

De route ging dan toch langzaam naar omhoog. Middagmalen deed ik in deze mooie setting met een brug, kerk, watermolen. Let vooraan op de brug de koperen schelp als wegwijzer

Zo ziet die goddelijke omgeving er uit. Maar de tocht gaat verder, weer een bocht en weer een ander landschap.

Met de heel oud uit ziende kerk van Savignac. Je ziet aan de constructie dat die al heel wat jaren meegaat. In tegenstelling tot de vorige dagen echter zijn de kerken, buiten een uitzondering, niet meer open. Jammer. Ook de markeringen van de route zijn hier wat minder. Wel mooie paaltjes met de blauwe schelp, maar veel minder in aantal. Een afslag verkeerd en ik was vertrokken in een bos waar de weg doodliep. Betekende wel 3 km extra boswandeling.

Dan kwam er een vrij lang stuk doorheen een beekdal met terug populieren om dan via grasland en een wandeling tussen bomen te eindigen in Auros. Redelijk op tijd. Eten deed ik bij de lokale pizzatent want de b&b bood geen eten aan.

Morgen een langere tocht in stijgende temperaturen. Gelukkig blijft het droog.

Een gedachte over “Etappe 52 La Reolle naar Auros – 22,3 km (1.332,7 km)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s