Eerste lentedag. Naar Lier. De camino in omgekeerde richting.

Bepakt en bezakt vertrokken naar Lier.

Om 10u30 vertrokken thuis via het station naar de grote markt. Bepakt en bezakt met een rugzak van iets meer dan 9kg. Die rugzak is ongeveer klaar wat inhoud betreft.

Langsheen de grote markt dan noordwaarts via de gevangenis en het stadion van malinois de stad uit. Bij kvm werd er al stevig gewerkt om de hoofdtribune leeg te halen. Daar de 1st wegwijzer van de camino gevonden. Ik moet wel achterom kijken om ze te zien want ik stap “stroomopwaarts”.

schelp

Via het kerkhof verder langs Elzenstraat stad Mechelen verlaten om uit te komen aan de Netedijk waarlangs het pad loopt tot Lier.

Ik had eigenlijk gehoopt om een compostela ganger of gangster te kruisen maar buiten wielertoeristen en naar huis fietsende scholieren was er niemand op de Neteboorden.

Langsheen de papierfabriek die je ziet als je naar Antwerpen spoort. Langs deze Nete liggen er ook grote waterplassen van de Antwerpse Waterwerken. Je loopt dus op de dijk tussen 2 “waters”. Dat betekent dat er veel watervogels te zien waren vandaag. Eigenlijk was het eendendag. Volgende kwakers goed waargenomen: wilde eend, slobeend met zijn rare bek, kuifeend en tafeleend, de exoten Canadese gans en nijlgans en tenslotte in een wei stond ook de kleurrijke bergeend. Via die Nete wandelt men vlot Duffel binnen.

20180321_125949.jpg

In Duffel wat gezocht om te knabbelen, maar eigenlijk niet veel gevonden. Komt eigenlijk omdat ik ook niet hard gezocht heb! Kleindochter Sophie was opgenomen in het ziekenhuis en ik wil die in de avond nog even bezoeken. Dus komt meteen een tijdsdruk opzetten. Niet goed voor een pelgrim! De wandeling ging dan ook snel verder via de Nete naar de Pallieterstad. Nog steeds geen stappers in de tegengestelde richting, de wielertoeristen blijven wel voorbij vliegen. Soms verschiet je wel als er zo’n snorfiets je in alle stilte voorbijvliegt aan snelvaart. Lier liet dus niet lang op zich wachten; het valt eigenlijk op dat de 2 gemeentes zo dicht bij elkaar liggen.

20180321_144614.jpg

Via de markt van Lier naar het station. Op die markt stond een groot podium, een gigantisch podium eigenlijk voor het passiespel dat dit weekend voor 8.000 personen wordt opgevoerd. Juist op tijd in het station voor een koffie en dan de trein naar Mechelen na een flinke 20 km wandelen.

En ’s avonds kleindochter Sophie bezocht – het gaat gelukkig al beter en ze mag binnenkort naar huis!

IMG-20180322-WA0000.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s