In afwachting

dat de Corona maatregelen terug afgebouwd worden zowel hier als in Spanje kunnen we maar de herinneringen aanspreken van de voorbije tochten. 2 weken geleden had de pelgrimszegen moeten plaats gehad hebben. Die werd vervangen door het spelen van het pelgrimslied ‘Ultreia’ op de beiaard van de Mechelse beiaardtoren. Ik ben toch even tot aan de markt gefietst om dat live mee te maken. Er stonden hier en daar toch een paar mensen te luisteren. Niet veel, want we blijven met zijn allen in ons kot!

Om de goesting wat te koesteren post ik volgende dagen af en toe foto’s van de voorbije tochten op de verjaardagen.

Een jaar geleden stapte ik door hartje Frankrijk en naderde Limoges.

Een maand blijven we nu reeds in ons kot! Vorige zondag (19 april dus) trok ik er even op uit om mijn caminovirus wat tot bedaren te brengen! In Mechelen komt de Camino langs en dus ben ik die even gaan bewandelen. Betekent dat ik er toch een wandelingetje van 10 km op zitten had. Herkenbare punten waren er wel!

De herkenbare baken langs de weg die voorbij Mechelen gaat is deze watertoren. Eigenlijk ben je Mechelen dan aan het verlaten richting Zenne. Het was heel opvallend hoeveel mensen er vandaag nog steeds in hun kot zitten! En voor dat kot staat de auto ook al een paar weken stil.

Blijf in je kot — en laat de auto ervoor staan.

En dan start de Camino echt aan de eerste bekende wegwijzer. Dezelfde plaats maar met een tussenperiode van 2 jaar én een Corona virus.

Voor alle duidelijkheid. De linkse foto is de recentste, de rechtse van 2 jaar geleden.

De wandeling langs de Zenne deed deugd. Veel jong groen. Toch ook veel volk, maar dan aan de andere zijde van de rivier. Plots hoorde ik een gekrijs van jewelste. Was van een stel papegaaien die op de schouder zaten van een fietser aan de andere oever van de Zenne. Ja, je komt steeds rare dingen tegen als je gaat stappen.

Al bij al deed het echt deugd die wandeling en een paar spieren lieten weten dat ze wat gebruikt werden vandaag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s